Ik was aan het facetimen met Maike:
M: ‘Ik ben zo hipster, weet je wat Ed en ik gaan doen?’
Ik: ‘Nou?’
M: ‘We gaan een bonenmaler kopen! Dat is heel handig, want nu koop ik elke drie weken koffie bij Simon Lévelt en dan malen ze dat, maar dan hebben we één dag verse koffie en dat is het niet vers meer, maar met een bonenmaler hebben we elke dag verse koffie. We kunnen dan ook kiezen hoe we de bonen malen, want dan kunnen we het speciaal malen voor de cafetiere of voor het pruttelpotje of voor het koffiezetapparaat. THE ENDLESS POSSIBILITIES. Oh, je moet ook deze vine zien. Die liet Jasper zien, had je mijn vorige blog gelezen? Dit is van diezelfde gast en gaat over een cafetiere. Zooo grappig!
Ik: ‘Ok.’
M: ‘Ja, ik ben nu zo’n hipster, want:

 1. Ik hou van koffie, heel erg.
 2. Ik drink ook heel veel koffie en heb heel veel verstand van alle soorten koffie en soorten malingen.
 3. Ik woon in de stad.
 4. Ik ga koffie drinken in de stad.
 5. Ik heb een stadstuintje.
 6. Ik heb een moestuin.
 7. Ik heb een macbook.
 8. Ik heb een start-up (STIPSTER!). En we maken ook allemaal leuke en creatieve dingen met foto en film enzo.
 9. Ik heb een biologisch groentekrat dat elke woensdag bezorgd wordt! Meer hipster dan dat wordt niet hoor Renske!
 10. Ik heb een blog, met jou.
 11. Oeh, en Edgar heeft een baard!

Foto 08-03-15 20 14 58
Foto 08-03-15 20 15 01

Ik heb zelf alleen altijd geleerd dat het idee van een hipster juist is dat ze niet mainstream willen zijn en zichzelf niet hipster noemen, want ze willen niet deel zijn van een groep maar juist alteratief en ‘eigen zijn’. Dus, Maike Manuela Klip-Veltman, jij hebt zojuist de hoofdzonde van de hipster begaan en bent daarom geen hipster. Het spijt me.

Dit is nog een leuke infographic over hipsters, maar heeft verder niets met deze blog te maken. Het idee is dat je al deze dingen in je bezit moet hebben om te voldoen aan het hipster-zijn. Volgens mij, Maik, doe je dat ook al niet. – Het hebben van een fiets telt niet als je er nooit op fietst –

5329212920_8e0b92a60d_b