Op YouTube is er een hele gave YouTuber, of eigenlijk zijn het er twee want het is een tweeling, die supergave video’s maakt. Ik ben altijd een beetje jaloers, want ik wou dat ik ook zulke gave dingen kon maken. Misschien in de verre toekomst nog eens.

De afgelopen maanden hebben ze een documentaire reeks op YouTube gezet die ik dan nog eens extra gaaf vind. Afgelopen zondag kwam Part III uit en nu is de serie compleet. Ik wil ze allemaal hier delen, omdat ik punt 1: heel mooi vind hoe ze alles hebben gefilmd en ook het gebruik van muziek. Ook laten ze het verhaal vertellen door de vrouw die gefilmd wordt. Punt 2 – en dit vind ik het mooiste aan de drie documentaires – : ze hebben drie vrouwen gefilmd die alledrie doen wat ze het liefst willen doen. Ze hebben hun beroep gemaakt van wat ze het allerliefste doen en daar heb ik best wel veel bewondering voor. Ik denk dat iedereen dat wel wil als je ‘groot’ bent. Dat je elke dag juist dat  kan doen waar je helemaal gelukkig van wordt. Dan zijn het geen little shreds, maar one big shred.

De drie docu’s zijn wel gesponsord door Skype. Dat maakt namelijk wel duidelijk waarom Skype vaak terugkomt in de filmpjes.

Following Heart – The Violinist

Following Heart – The Shark Conservationist

Following Heart – The Artist

Andere filmpjes van JacksGap waarin ze een nummer opnemen in een oude ‘shed’. Rustige muziek en mooi gefilmd: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCz4fqxNcuDlRblzYkwS9COs5XuiF7V1A

Het YouTube Kanaal van JacksGap: https://www.youtube.com/user/JacksGap